Nem tetszik...

Egyre gyakrabban halljuk a "nem tetszik" kifejezést. Megünnepelném ezt a hatalmas fejlődését nemzeti retorikánknak, és jó néhányszor az orrotok alá dörgölöm ezt a két szót. Igyekszem olyan mennyiségben tenni ezt, hogy a végére már nagyon idegesítő legyen.

Nem tetszik, hogy ebben az országban az embereket jobban érdeklik a politikusok, mint környezetük tisztasága, saját maguk és barátaik, rokonaik egészsége. Panaszkodnak, a kormányra mutogatnak, közben lazán eldobják a csikket, melynek füstjét akkor is a képembe fújják, ha nem tartok rá igényt. Képtelenek tudatosan vásárolni, aztán jajgatnak hogy nincs elég pénzük. Bele se gondolnak, hogy a környezetszennyezésben alkotott aktív tevékenységüknek gazdasági következményei is vannak, ami ellen hamarosan tüntetni vonulnak.

Nem tetszik, hogy a magát egymilliónak képzelő, 88 ezer embert számláló Facebook-közösség, mely hazugságra és demagóg dumára épül, tüntetést szervez a város kellős közepére. Még jobban elrontják az amúgy sem túl jó közlekedést, a dugóról pedig tudjuk ugye, hogy extra adag levegőszennyezést okoz. Eddig se tetszett, hogy minden évben több ezer ember az utcára vonul nemzeti ünnepeinken, hogy aztán az '56-os forradalmárokba kapaszkodva hirdessék ostobaságaikat. Nyugodtan kihasználhatnák a munkaszüneti nap adta lehetőségeket, például elmehetnének kirándulni, sportolni.

Nem tetszik, hogy a nemtetszikezők képtelenek rendszerben gondolkodni. Önzően, a saját kis meg nem valósult vágyaikért vonulnak tüntetni, másoknak a bajáért is felszólalnak, de képtelenek racionálisan átlátni, mi történik körülöttük a világban. Ha elgázolnak egy állatot az autójukkal, vagy éjszaka összevizelik az utcát, amin nappal járnak, az ellen nem tiltakoznak. De ha szart sem ér a diplomájuk, az ellen már muszáj. Úgy tűnik, manapság a mérnökökön kívül senkit sem tanítanak környezettudatos szemléletmódra az egyetemeken, tehát az én szememben a Dorottya által képviselt réteg a diplomájával együtt úgy ahogy van, szart sem ér.

Nem tetszik a rendszer nekem se. Én sem vagyok elégedett a jelenlegi körülményekkel. Az se tetszik, hogy senki sem hajlamos a változtatásra. Vagy ha mégis változtatni szeretne valaki valamit, akkor rögtön rászólnak, hogy ez nem tetszik! Az álszent "liberális" tiltakozókkal ellentétben sokkal komplexebb fogalmam van arról, hogy mi nem tetszik ebben a világban.

Nem tetszik, hogy az emberek autóval járnak. Nem magával az autózással van a bajom, hanem azzal, ahogyan azt az emberiség csinálja. Hiába van rá mód, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül kocsikázzunk, mert ez a többségnek nem tetszik. Szeretnek milliókat költeni egy olyan gépre, ami benzinnel működik. A benzint pedig abból az olajból származik, ami rengeteg pénzt mozgat és háborúkat indít világszerte. És ha elégetjük, akkor büdös szmog lesz belőle, ami itt lebeg felettünk a városban. Annyira megszokták már a pestiek, hogy észre sem veszik. Ezért nem is tüntetnek ellene. De ha valamelyik polgármester szeretné csökkenteni az autós forgalmat a területén, az már nem tetszik nekik.

Nem tetszik, hogy az emberek ész nélkül vásárolnak össze-vissza mindenféle terméket. Fittyet hánynak a minőségre, a környezetre, különös szenvedélyt táplálnak minden iránt, ami árt az egészségüknek. Ez a jó szokásuk pedig gazdasági válságba taszította a fél világot, aztán szidják a kormányt, mert nem tetszik nekik az ha valaki próbál megoldást találni hülyeségükre. Nem védem én a kormányt, mert nagyon is megérdemel mindent, amit most a néptől kap, és még kapni fog. És most konkrétan nem ezekre a macskajancsikra gondolok, hanem minden magyar emberre. Akinek nem tetszik a rendszer, először tüntessen saját gerendája ellen, aztán keressen szálkát mások szemében.

Nem tetszik az a kulturális szenny, ami a médiából árad. Márciusban ennek védelméért tüntettek, és még mindig nem jöttek rá arra, hogy a médiatörvény továbbra is lehetővé teszi azt a kamu-áradatot, amit ránk zúdítanak. Bár ez ellen hiába tiltakoznék, mert a nemtetszikezőket sokkal jobban érdekli néhány primitív ember a tévében, mint a tudomány, vagy neadjisten a természet.

Nem tetszik, hogy a rendszer hű szolgái oly dolgoktól félnek, amelyek nem is léteznek. Diktatúrától, elszámoltatástól, rasszizmustól és egyéb meseországbeli dolgoktól. Amitől igazán félniük kéne, azzal nem foglalkoznak. A passzív és aktív dohányzástól fájdalmasan el lehet halálozni, ennek tudatában akkora füstöt csinálnak minden kocsmába, hogy koppan rajta a fejem amikor bemegyek. Ráadásul engem is sikerült rászoktatni, ezért különösen haragszom. A klímaváltozás teljesen meg fogja változtatni az életünket pár évtized leforgása alatt, erről sem vesznek tudomást. Sőt, röhögnek rajtam, ha szóba hozom. Országszerte hagyománnyá vált az erőszak és a lopás bizonyos társadalmi körökben, de ettől nem félnek, inkább gyártanak maguknak félnivalót.

Nem tetszik, hogy egy műveletlen kis csaj, aki eddig strucc módjára rózsaszín homokban tartotta a fejét, vigyorogva mutogatja középső ujját a rendszernek, forgatja a szemét, és ezért pár ember kivonul majd az utcára. Nincs jobb dolguk?

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hatodikelem.blog.hu/api/trackback/id/tr963317707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MoxNox 2011.10.20. 18:08:41

"Még jobban elrontják az amúgy sem túl jó közlekedést, a dugóról pedig tudjuk ugye, hogy extra adag levegőszennyezést okoz."

Eddig olvastam...

Nero Bianco 2011.10.20. 20:39:35

Nem idegesítő a dumád, hanem kínosan cikisen szemellenzős demagóg.

Dr.perrycox 2011.10.20. 20:46:16

nem tetszik ez az írás.

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2011.10.20. 20:56:04

@Dr.perrycox: nem tetszik a hozzászólásod. :D
@Nero Bianco: gyere olvasgatni gyakrabban, majd megtanulod felismerni a szarkazmust és az iróniát írásaimban ;)

Whiteorchid0216 2011.10.20. 22:08:32

van igazsag tartalma a dolognak, de azert ez nem ilyen egyszeruen fekete v feher mint a fent leirtak...
ha bizonyos dolgokban kozvetlenul erintett lennel ami miatt emberek azt mondjak h nem tetszik akkor lehet nem ironizalnal. ezzel egyutt nem tudom azt mondani h nem tetszik az iras, bar jonehany gondolatàval nem értek egyet!!!

vinczjud 2011.10.21. 09:17:15

Anyám borogass... még nem volt szerencsém ehhez a videóhoz, de ez valami borzasztó... Csak gratulálni tudok a készítőinek... Sulykoljuk csak az emberekbe a negatív gondolatokat és érzéseket, ez az!
Ezzel persze nem adok felmentést kis hazánk vezetőségének én sem, de bakker, lépjünk már túl ezen a gyönyörű magyar szokáson, hogy mindenre ócsárolással és tüntetéssel reagálunk!

papulimapuli 2011.10.21. 10:00:13

26 people like this

erről ennyit, pá

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.21. 15:12:33

na jó tovább olvastam, vannak benne jó dolgok is, de a felütésnek nem ilyen elcsépeltnek kéne lennie

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2011.10.21. 16:00:38

@Whiteorchid0216: miért ne lennék érintett? :)
@tesz-vesz: tartsd meg e jó szokásodat! ;)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 19:44:15

@Vad_Alma: nem tartom :) sokmindent csak időpocsékolás végigolvasni, valljuk be: a legtöbb írás ilyen

pamocsnyik 2011.10.25. 12:02:15

aki ezt az eszement kis demagóg pitschát lehúzza, az csak jót írhat! Úgyhogy nekem tetszik amit írtál. Bár az autómhoz én is ragaszkodom! :D

Intizar 2011.11.09. 00:55:39

Ennek mi volt az értelme?
Dorottyácska liba, tehát aki nem szereti Viktor királyt, az csupa környezetszennyező?
Végigolvastam ezt a blogot, volt mondanivalója, színvonala, értelme. Eddig.

Kora Délutáni Kornél 2011.11.10. 11:32:16

Idáig és ne tovább ezzel a kvázizöld narancs-agitproppal.

"Zöldként" véleményt nyilvánítasz a 2004-es népszavazásról (részletesebb vizsgálat és magyarázat nélkül), meg a tüntetés kapcsán is (persze "zöld" szemmel") kritizálni bírod a tüntetés szervezőit, résztvevőit, stb.

Nem zöld vagy te, hanem egy tehetségtelen fideszes csinovnyik, aki a "magvas" zöld gondolataival próbál érvényesülni.

Menjél publikálni a Helyi Thémába, ott biztosan adnak neked külön rovatot, mondjuk "Zöld közhelyek" címmel.

KDK

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2011.11.10. 15:30:53

@Kora Délutáni Kornél: miből vontad le ezeket a roppant értelmes következtetéseket?
@Intizar: Dorottyácskát álszentnek tartom, a szervezőkkel együtt. és most teljesen lényegtelen, hogy ki van kormányon, vagy te kit tartasz királynak. az emberek hajlamosak a problémákon hisztizni, de a problémák okairól szinte nem is vesznek tudomást, főleg azért mert nem akarnak. nem baj ha nem látod értelmét a posztnak, végülis csak egy blogger gondolatai vannak benne, melyek pár év alatt megváltozhatnak, tehát nem kötelező kőbe vésett nyilatkozatnak venni, ill. ez alapján megítélni a teljes blogot a többi bejegyzéssel együtt.

A Hatodik Elem

A négy ősi elem: levegő, tűz, víz, föld; az ötödik elem: a szerelem; a hatodik elem: a környezettudatosság!

Címkék

agrárképzés (1) agro (1) aktivisták (1) alga (1) algák (1) állat (19) állatkínzás (4) állatlínzás (1) állatok (8) állatvédelem (18) almásfüzítő (2) alternatív energia (2) apple (1) áram (1) áramforrás (3) arktika (2) atoerőmű (2) atom (4) atomenergia (8) atomerőmű (1) autó (1) autodidakta mérnök (1) autózás (5) balaton (2) baleset (1) barefoot college (1) belföld (3) benzin (1) bihar (1) bikaviadal (1) billentyűzet (1) bio (1) biomarine (1) biotechnológiák (1) bme ezk (2) brasilia (1) brazília (1) brit tudósok (2) brundtland (1) budapest (1) budapesttakarékosság (1) bulgária (2) bunker roy (1) coca cola (1) cohn bendit (3) család (3) csomagolás (1) cunami (1) deepwater horizon (1) dell (1) demokrácia (4) design (4) dohányzás (4) duna (1) durban (1) egészség (15) egészségügy (8) egyetem (3) élelmiszer biztonság (8) életciklus (1) életmód (52) életmódtisztaság (1) ember (6) emberi méltóság (2) energia (9) energia hatékonyság (4) energia takarékosság (16) ensz (2) erdő (1) erdőirtás (1) erőmű (1) események (26) ételhulladék (1) étkezés (2) eu (6) európai unió (3) exxon (1) faj (1) felsőoktatási törvény (1) fenntartható fejlődés (7) fenyő (2) film (1) flashmob (1) foci (1) fogyasztó (3) föld (1) franciaország (6) françois hollande (1) fukushima (1) gasztro (4) gasztronómia (7) gazdaság (35) gazdaságosság (1) gazdaságos életvitel (2) gázkiömlés (1) gedeon (18) geotermikus energia (2) globális felmelegedés (3) globalizáció (1) gödör (1) greenpeace (2) gyilkosság (4) hagyományok (6) hajók (1) hajóturizmus (1) harlem (1) hazai termék (1) házasság (1) háziállat (1) háztartás (7) hellókarácsony (3) hétvége (1) hibrid (1) hivatal (1) (5) hp (1) hulladék (2) hulladékcsökkentés európai hete (1) hulladékgazdálkodás (2) hummer (1) hunnia (1) idő (2) igazságszolgáltatás (1) igazságügy (1) illés zoltán (1) india (2) interjú (1) ipad (1) ipar (10) ivartalanítás (3) jangce (1) japán (1) jég (2) jegesmedve (1) jéghoki (1) jégpálya (1) jóga (1) jövő (2) k2 (1) kafkaz (2) kanada (1) karácsony (4) karácsonyfa termelés (1) kardos horváth jános (1) kaukázus (2) kender (1) képmutatók (1) kérdés (1) kerékpár (1) kert (1) kertépítés (2) kertészet (3) kiállítás (3) kína (2) kisgazdák (2) klímacsúcs (1) klimaváltozás (1) klímaváltozás (8) kóla (1) komposztkészítés (1) kőolaj (1) kormány (1) környezetpolitika (18) környezettudatosság (70) környezettudtosság (1) környezetvédelem (27) környezetvédelmi politika (5) környezetvédők (5) közlekedés (9) közös jövőnk (5) köztársasági elnök (1) közterület (2) külföld (36) kullancsok (1) kultúra (4) kutyák (1) labdarúgás (1) lábnyom (2) légszennyezettség (4) levegő (9) life (1) logitech (1) magyarország (9) magyar kormány (2) magyar termék (2) marcoule (1) mcdonalds (1) média (1) médiatörvény (1) megújuló energiaforrás (1) megújuló energiaforrások (1) méhészet (1) mérgezés (1) mérgező anyagok (3) méz (1) mezőgazdaság (10) michael jackson (1) mikroalga (1) műanyag (3) műkorcsolya (1) munkamorál (1) nádas (1) nanotechnológiák (1) napelem (1) napenergia (3) napfény (1) napkitörés (1) németország (1) nicholas sarkozy (2) nicolas sarkozy (1) növények (12) növényi kémia (1) nyersolaj (1) ökokatasztrófa (5) ökokuka (42) ökopop (1) ökosítások (2) ökouka (1) oktatás (2) olaj (1) olajfolt (1) olajszivargás (1) olaszország (1) olcsó munkaerő (2) olimpia (1) ólom (1) omék (1) orbán viktor (2) őstermelő (1) pályázatok (1) papírmentes (1) párizs (1) pazarlás (6) pedofil (1) pet palack (1) piac (1) pihenés (1) pláza (2) politika (16) politikus (1) problémamegoldás (2) pvc (1) rabszolga (1) radioaktív hulladék (2) rasszizmus (1) robbanás (1) sarko (1) sárközy (1) sarkvidék (2) sebességkorlátozás (1) shell (1) síelés (1) (2) sötétzöld (1) sport (5) steve jobs (1) sugárzás (2) svájc (1) szálló por (1) szánkó (1) szatyor (1) szél (1) szelektív hulladékgyűjtés (11) szélenergia (1) szélerőmű (1) szemét (3) szemetelés (7) szennyezés (20) szex (2) sziget (1) szilisztra (1) szmog (4) szófia (1) szólásszabadság (1) szőrme (1) takarékosság (12) találmányok (1) társadalom (25) tavasz (1) tech (21) technológia (1) tél (2) telefon (1) téli sport (1) tenger (1) termékek (5) természet (2) természeti katasztrófa (3) természetvédelem (4) terror (1) teszedd (1) tévhitek (2) tisztaság (7) (1) törmelék (1) tragédia (2) tudomány (18) tüntetés (3) turizmus (1) újrahasznosítás (7) ünnepek (4) usa (1) üzemanyag (1) üzlet (2) választások (2) válság (2) város (3) városi élet (3) vegyszerek (2) veszély (1) vidék (1) világbajnokság (1) világfórum (2) világkonferencia (3) villamos (1) virág (2) vitamin (1) vitosa (1) víz (3) vízi sport (1) víz szennyezés (2) vörösiszap (2) vörös dani (1) wwf (2) zeitgeist (1) zene (1) zöld (27) zöldség (2) zöldségek (2) zöld gazdaság (11) zöld oldalak (3) zöld politika (9) zöld politikusok (1) zöld szervezetek (2) zöld technológia (1) zöld vállalatok (1) Címkefelhő

Közösség

Visit The Venus Project

legutóbbi hozzászólások

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása